δεύτερη ευκαιρία στη σχέση
ΣΧΕΣΕΙΣ

Δεύτερη ευκαιρία στη σχέση: Αξίζει ή όχι;

Δεν είναι λίγες οι φορές, που πολλές από εμάς έχουν αναρωτηθεί αν αξίζει τον κόπο μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση. Η δική μου απάντηση; Εξαρτάται. Εξαρτάται από πολλά πράγματα μαζί. Όσα άρθρα και να διαβάσεις, όσες γνώμες και να πάρεις, την τελική απάντηση την ξέρεις εσύ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε οι υπόλοιποι, είναι να σε βοηθήσουμε να φτάσεις μέχρι εκεί. Για πάμε να δούμε λοιπόν..

Δεύτερη ευκαιρία στη σχέση, θα την δώσεις ή όχι;

1.Ποιος ήταν ο λόγος που έφυγες;

δεύτερη ευκαιρία στη σχέση

Για να μάθεις αν πρέπει να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση ή όχι, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσεις ποιος ήταν ο λόγος που σε έκανε να φύγεις. Ήταν απιστία, ήταν η συνήθεια, ήταν ασυμφωνία χαρακτήρων; Έχει πολλή μεγάλη σημασία να καταλαβαίνουμε τον πραγματικό και ουσιαστικό λόγο που φύγαμε από μία σχέση, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να είμαστε ξανά υγιείς μέσα σε αυτές. Όταν γνωρίζεις ποιο είναι το πρόβλημα, το αντιμετωπίζεις καλύτερα. Αν σε έχει απατήσει για παράδειγμα, και εσύ τον αγαπάς πολύ, ή μπορείς να ζήσεις με αυτό, τότε γιατί να μην γυρίσεις;

Μια άλλη γνώμη λέει ότι είναι θέμα αξιοπρέπειας. Θα σου πω τι θα έκανα εγώ: Αν μπορούσα να τον συγχωρήσω μέσα μου και να ζήσω με αυτό, χωρίς να του το χτυπάω σε κάθε καβγά, τότε θα γυρνούσα, αν φυσικά ήταν μετανιωμένος. Ίσως τελικά η απιστία να είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να διαλέξεις. Είναι είτε άσπρο είτε μαύρο. Όταν όμως τα προβλήματα είναι καθημερινά, ρουτίνας, είναι πιο δύσκολο να απαλλαγείς από αυτά και σίγουρα χρειάζονται υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές.

2. Βλέπεις πράξεις ή ακούς μόνο λόγια;

Τι σημασία έχουν τα λόγια, αν δεν τα βλέπεις να γίνονται πράξη; Όποιος κι αν είναι ο λόγος που έφυγες ή ο λόγος που θέλεις να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση, τα λόγια δεν αρκούν. Και όχι μόνο επειδή είναι λόγια. Αν δεν δεις κάτι στην πράξη, πραγματικά δεν μπορείς να γνωρίζεις με σιγουριά αν άλλαξε μια κατάσταση ή όχι. Για αυτό το λόγο φρόντισε να δεις αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι, πριν παρασυρθείς ξανά σε αδιέξοδες καταστάσεις.

Θέλεις να γυρίσεις αλλά δεν ξέρεις αν πρέπει;

3. Δες την συμπεριφορά του

δεύτερη ευκαιρία στη σχέση

Τι εννοώ με αυτό; Δες αρχικά κατά πόσο εκείνος θέλει αυτή τη δεύτερη ευκαιρία στη σχέση, ανεξάρτητα με το τι λέει. Είναι ειλικρινής μαζί σου, έχει καταλάβει τα λάθη του; Και το πιο σημαντικό: Αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί; Γιατί όπως έχουμε πει, ποτέ δεν φταίει μόνο ο ένας, απλά ίσως να έχει παραπάνω μερίδιο ευθύνης. Πριν επιστρέψεις, πρέπει να είσαι σίγουρη για τις προθέσεις του, όπως και για την αλλαγή της όποιας κατάστασης. Διαφορετικά γυρνάς πάλι στο μηδέν, με αποτέλεσμα να πληγώνεστε και οι δύο.

Δεν σε συμπαθούν οι φίλοι του; Δες πως θα τους κερδίσεις!

4. Πόσο σημαντικός είναι στη ζωή σου;

δεύτερη ευκαιρία στη σχέση

Αν σκέφτεσαι να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση, τότε σίγουρα πρέπει να σκεφτείς πόση σημασία έχει εκείνος για σένα. Αγαπάς εκείνον ή αυτό που είστε μαζί; Μπορείς να ζήσεις χωρίς εκείνον; Φυσικά και μπορείς! Το θέμα είναι θα είσαι καλύτερα, περισσότερο ευτυχισμένη; Ή με το να φύγεις οριστικά γίνεσαι τελικά χειρότερα; Αυτές είναι ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις στον εαυτό σου με κάθε ειλικρίνεια, πριν πάρεις κάποια απόφαση.

Προβλήματα στη σχέση; Δες πως θα τα αντιμετωπίσεις!

5. Γιατί θέλεις να γυρίσεις πίσω;

Δεύτερη ευκαιρία στη σχέση δίνουμε επειδή το θέλουμε πραγματικά. Όλοι οι υπόλοιποι λόγοι είναι λάθος και μας κάνουν κακό στο τέλος. Αν για παράδειγμα είναι η μοναξιά και η ανασφάλεια που σε οδηγούν πίσω, τότε φύγε μακριά! Δεν είναι καλύτερο να καταλάβεις το λάθος σου εξ αρχής; Σκέψου σε πόση ταλαιπωρία θα θέσεις τον εαυτό σου αλλά και εκείνον.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *